HAKKINDA
Değerli Sanayi Ortaklarımız, Akademisyenler ve Girişimciler,
VI. Ulusal Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü, ÜSİTEM, Manisa Teknokent, Manisa Teknokent TTO ve Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu, MATİP, tarafından 17-18 Aralık 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenecektir.
2023 yılında 5.sini “Yenilikçi Teknolojiler ve İnovasyon” temasıyla düzenlediğimiz kongremiz, bölgesel ekosistemin tüm paydaşları ile birlikte Ar-Ge ve yenilik projeleri gerçekleştiren işletme ve girişimciler için iş birliği mekanizmaları ve platformları oluşturma, Ar-Ge ve Tasarım merkezleri, Ar-Ge şirketleri ve akademisyenleri bir araya getirerek sanayi – sanayi ve üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarında arayüz faaliyetleri yürütme, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile ortaklıklar kurarak araştırmacı ağını oluşturma, çıktı odaklı işbirliği ve etkileşim faaliyetleri hedefleri doğrultusunda gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır.
Kongrede gerçekleşen 4 farklı panelde, Sürdürülebilirlik ve Sanayinin Yeşil Dönüşümü, Güneş ve Rüzgâr Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi ve Verimliliği, Cumhuriyetin 100. Yılında Bölge Sanayisi ve Yeni Yüzyıl Hedefleri ve 5G teknolojileri ve Nesnelerin İnterneti başlıklı panellerde konusunda uzman 17 panelist yer almıştır. Ayrıca, 6 farklı oturumda 5 farklı salonda 90 farklı firma tarafından 145 bildiri sunumu gerçekleşmiş, 2 gün toplamda 1.000’e yakın kişi kongreyi ziyaret etmiştir. Üniversitemiz İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü İşletmede Mesleki Eğitim ve İsteğe Bağlı Stajdan oluşan bütünleşik Uygulamalı Eğitim sistemindeki öğrencilerimiz için Mesleki Eğitim Fuarı gerçekleştirilmiş olup toplam 40 firma stant açarak öğrencilerimiz ile buluşmuştur.
2024 yılındaki 6. Kongremizde, Bölgesel Ekosistemin tüm paydaşları ile birlikte Ar-Ge ve yenilik projeleri gerçekleştiren işletme ve girişimciler için işbirliği mekanizmaları ve platformları oluşturmak, Ar-Ge ve Tasarım merkezleri, Ar-Ge şirketleri ve akademisyenleri bir araya getirerek sanayi – sanayi ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında arayüz faaliyetleri yürütmek, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile ortaklıklar kurarak araştırmacı ağını oluşturmak, çıktı odaklı işbirliği ve etkileşim faaliyetleri gerçekleştirmek hedeflenmiştir.
Bu yılki kongre teması Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Teknoloji Transfer Ofislerinin Bölgesel Ekosistemin Gelişimindeki Rolü olarak tanımlanmıştır. Bu kapsamda paneller ve konusunda uzman davetli konuşmacılar yer alacaktır. Teknoloji geliştirme, Fikri Mülkiyet Hakları, Girişimcilik, Teknoloji Transferi, Sürdürülebilirlik, Mobilite, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve TTO’lar arası işbirliği içeriğinde paneller ile Otomotiv Ana ve Yan Sanayi, Savunma, Havacılık ve Uzay, Biyoteknoloji, Nanoteknoloji ve Dijital Dönüşüm alanında davetli konuşmacılarımız yer alacaktır.
Kongre Düzenleme Kurulu olarak hazırlıklar devam ederken, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Ege bölgesine hitap eden EGE KARİYER Fuarının Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından 26-27 Şubat 2025 tarihleri arasında Üniversitemiz kampüslerinde düzenleneceğini bildirmiştir.
"Yetenek Her Yerde" temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir. Ege Bölgesi’ndeki 15 farklı üniversitenin öğrencilerinin/mezunlarının katılımına açık olacak bu organizasyonda;
- * İş fırsatı yakalamak isteyen öğrenciler ve mezunlar
- * Staj imkanı arayan ara sınıf öğrencileri
- * Kariyer hedeflerini farklılaştırmak ve geliştirmek isteyen ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar katılım göstereceklerdir.
Ev sahibi Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte 16 paydaş Üniversite ile gerçekleştirilecek bu büyük organizasyon sebebi ile Kongremiz kapsamında planladığımız içeriklerde aşağıdaki gibi güncelleme yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır:
17-18 Aralık 2024 Çevrim İçi program:
- * Kongre Açılış Oturumu
- * Bildiri sunumları
26-27 Şubat Ege Kariyer Fuarı programına dahil edilen etkinlikler:
- * Mesleki Eğitim ve Kariyer Fuarı
- * Girişimcilik Yarışmaları
- * Proje Pazarı
- * Hackathon ve Tasarım Yarışmaları
- * Teknoloji geliştirme, Fikri Mülkiyet Hakları, Girişimcilik, Teknoloji Transferi, Sürdürülebilirlik, Mobilite, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve TTO’lar arası işbirliği esaslı paneller
- * Uzay, Havacılık ve Mobilite üzerine davetli konuşmacılar
- * Biyoteknoloji, Nanoteknoloji, Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm üzerine davetli konuşmacılar
Kongre konuları özelinde, yazım kurallarına göre hazırlamış olduğunuz genişletilmiş bildiri özetlerini 9 Aralık 2024 tarihine kadar http://argeinv.mcbu.edu.tr/ web adresi üzerinden “Genişletilmiş Özet Gönder” seçeneği ile tarafımıza göndermeniz gerekmektedir. Genişletilmiş bildiri özetleri İngilizce ve / veya Türkçe olarak yazılmalı ve sisteme yüklenmelidir. 11 Aralık 2024 tarihinde özet değerlendirme sonuçları açıklanacağı son tarihtir. Hakem değerlendirme sürecinden geçecek olan bildiri özetlerinden kabul edilenler çevrimiçi sunulacaktır. Kabul edilen, sunumu gerçekleşen ve ücret ödemesi yapılan tüm bildirilerin tam metni, Kitap Bölümü olarak basılacaktır. Kongrenin duyurulmasına katkı sağlamak amacıyla diğer ulusal ve uluslararası meslektaşlarımızı bilgilendirmenizden ve sizleri Üretim ve Yenilik Şehri Manisa’da ağırlamaktan mutluluk ve onur duyacağımızı bildirmek isteriz.
Argeinv-2024 Düzenleme Kurulu
Önemli Tarihler
-
01
Yazım Esasları (Özet)
* Özetler, Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanmalı ve sisteme yüklenmelidir.
* Sözlü sunumlar, Türkçe veya İngilizce olarak yapılabilir.
* Sözlü sunumların süresi toplam 20 dakikadır.
*Başvuruları sunum şablonunu kullanarak yapınız. Özet Sunum Şablonu indirmek için tıklayınız.
-
02
Kayıt Ücreti Hakkında
Kayıt ücretinin aşağıdaki MCBÜ Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesi iban numarasına yatırılarak dekontun ve fatura bilgilerinin argeinv@cbu.edu.tr adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.
* Sanayiden katılanlar için bildiri ücreti 3.000 ₺ 'dir. Kayıt ücretine KDV dahildir. Sanayi de çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bu ücrete tabidir.
* Akademisyenler ve herhangi bir işte çalışmayan öğrenciler için bildiri ücreti 1.500 ₺'dir. Kayıt ücretine KDV dahildir.
* Sadece katılım ücreti yatırıp kayıt olan ve sunumlarını gerçekleştiren katılımcılara "katılım belgesi" verilecektir.
* Bir kişi en fazla 2 bildiri sunabilir, 2. bildiri için yeni ödeme yapılmalıdır. 2. Bildiri için %25 indirim hakkı bulunmaktadır.
* Bildiri özetleri Türkçe veya İngilizce olarak sisteme yüklenebilir ve sunulabilir.
-
03
Hesap Numaraları
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesi
Hesap Bilgileri-TR410001000188978251335001 Ziraat Bankası/Manisa Şubesi - Vergi Dairesi: Mesir - Vergi No: 6121348854